Page 1 of 1

AR Drone 2.0 does not create wifi hotspot

Posted: 05 Jul 2019, 21:07
by frogeyedman
Hi guys,
So I have an ardrone 2.0, it does not create a wifi hotspot, tried it with multiple devices, tried to reset it many times. It just wont create a wifi network, so I created an serial connection with the drone.

When I cd into the /bin/ dir I run the board_check, this returns:

Code: Select all

---- BOARD CHECK ---- wmiconfig: ath0: No such device ping: sendto: Network is unreachable Wifi [ERROR] UART motor [ERROR] UART PIC [ERROR]
However on boot it says this:

Code: Select all

<starting info>Version="AR.Drone 2.4.8" WIFI="OK" AddrMAC="00:00:00:00:00:00" Calibration="OK" PICVersion="5.34" Motor1Version="1.43" Motor2Version="1.43" Motor3Version="1.43" Motor4Version="1.43"</starting info>
The wifi is “OK” but there is no mac address, does anyone know how this is possible and if its fixable ?

Thanks in advance.

Re: AR Drone 2.0 does not create wifi hotspot

Posted: 06 Jul 2019, 07:51
by AR.Tommy
I think the problem is elsewhere because I'm pretty sure this refers to the "owner mac address".

Pairing on the AR.Drone works by saving the owners mac address, then rejecting every other packets through a firewall rule. An owner address of 00:00:00:00:00:00 means this AR.Drone is not paired.

What does ifconfig say?

Re: AR Drone 2.0 does not create wifi hotspot

Posted: 08 Jul 2019, 18:02
by frogeyedman
That make's sense,

Code: Select all

ifconfig
returns this:

Code: Select all

# ifconfig
lo        Link encap:Local Loopback
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)
I forgot to mention what the wifi_setup.sh returns in the original post, bit of a bigger log but what i get from it is that the wifi card can't be found:

Code: Select all

# cd /bin/
# wifi_setup.sh
Platform set to parrot-omap-sdio
Platform Setup Script is: /lib/firmware/host/support/platformscripts/plat_parrot-omap-sdio.sh
Image path: /lib/firmware/host/.output/parrot-omap-sdio/image
Mac address: 90:03:B7:FE:42:BF
insmod: can't insert '/lib/firmware/host/.output/parrot-omap-sdio/image/ar6000.ko': File exists
Platform script failed : loadAR6K
/usr/sbin/loadAR6000.sh: exit: line 326: Illegal number: -1
Lets sleep for 4 seconds..
Unknown HZ value! (92) Assume 100.
Unknown HZ value! (92) Assume 100.
chrt: can't get pid 25's policy: No such process
pid 642's current scheduling policy: SCHED_OTHER
pid 642's current scheduling priority: 0
pid 642's new scheduling policy: SCHED_RR
pid 642's new scheduling priority: 24
wmiconfig: ath0: No such device
wmiconfig: ath0: No such device
wmiconfig: ath0: No such device
SSID=ardrone2_122604
Creating master Network ardrone2_122604
Error for wireless request "Set Mode" (8B06) :
    SET failed on device ath0 ; No such device.
Error for wireless request "Set ESSID" (8B1A) :
    SET failed on device ath0 ; No such device.
wmiconfig: ath0: No such device
Error for wireless request "Set Frequency" (8B04) :
    SET failed on device ath0 ; No such device.
Error for wireless request "Set Bit Rate" (8B20) :
    SET failed on device ath0 ; No such device.
Error for wireless request "Commit changes" (8B00) :
    SET failed on device ath0 ; No such device.
wmiconfig: ath0: No such device
wmiconfig: ath0: No such device
ifconfig: SIOCSIFADDR: No such device
arping: interface eth0 not found: No such device
Using address 192.168.1.1
Owner's MAC address is:  00:00:00:00:00:00
Clearing pairing rule
route: SIOCADDRT: No such device
net.netfilter.nf_conntrack_tcp_timeout_syn_sent = 12
net.netfilter.nf_conntrack_tcp_timeout_syn_recv = 6
net.netfilter.nf_conntrack_tcp_timeout_fin_wait = 12
net.netfilter.nf_conntrack_tcp_timeout_close_wait = 6
net.netfilter.nf_conntrack_tcp_timeout_last_ack = 10
net.netfilter.nf_conntrack_tcp_timeout_time_wait = 12
net.netfilter.nf_conntrack_tcp_timeout_close = 10
Parrot Auth Server is running.
The weird thing is, I can't find anyone that has a similar issue.

Re: AR Drone 2.0 does not create wifi hotspot

Posted: 08 Jul 2019, 18:48
by AR.Tommy
Very likely something is broken (I mean hardware) - any hard crashes lately?

Re: AR Drone 2.0 does not create wifi hotspot

Posted: 08 Jul 2019, 19:57
by frogeyedman
There was a crash, but not a hard one. I wanted to fly a few weeks back, took of and after 10 seconds it fell to the ground, it was indoors so about 50cm high, not hard at all.

I'm thinking about using a heatgun for the motherboard, this helped with my xbox360 back in the day when the hardware was broken :|

Re: AR Drone 2.0 does not create wifi hotspot

Posted: 23 Sep 2020, 03:42
by Darko21
Hey did you get it fixed?
Please let me know
My drone has no WiFi hotspot
Thanks